Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10)

GÜNCEL MEVZUAT

 

Katma Deger Vergisi Genel Uygulama Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig (Seri No: 10)



 
3 Subat 2017 CUMA
Resmî Gazete
Sayi : 29968

TEBLIG

Maliye Bakanligi (Gelir Idaresi Baskanligi)’ndan:
KATMA DEGER VERGISI GENEL UYGULAMA TEBLIGINDE
DEGISIKLIK YAPILMASINA DAIR TEBLIG
(SERI NO: 10)


MADDE 1 – 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayili Resmî Gazete’de yayimlanan Katma Deger Vergisi Genel Uygulama Tebliginin (II/B-5) bölümünün basligi “5. Yatirim Tesvik Belgesi Kapsaminda Makine ve Teçhizat Teslimleri ile Yazilim ve Gayri Maddi Hak Satis ve 

Kiralamalarinda Istisna” olarak, ayni bölümün birinci paragrafi asagidaki sekilde degistirilmistir.
“3065 sayili Kanunun (13/d) maddesinde, yatirim tesvik belgesi sahibi mükelleflere belge kapsamindaki makine ve teçhizat teslimleri ile yazilim ve gayri maddi hak satis ve kiralamalarinin KDV’den istisna oldugu hükme baglanmis olup, bu istisna uygulamasina iliskin usul ve esaslar asagida belirlenmistir. Yazilim ve gayri maddi hak satis ve kiralamalari istisnasinin uygulamasinda, makine ve teçhizat teslimlerindeki istisna uygulamasina iliskin asagidaki bölümlerde belirlenmis usul ve esaslar geçerlidir.”
MADDE 2 – Ayni Tebligin (II/B-5.1.) bölümünün dördüncü paragrafindaki “Söz konusu istisna hükmü, tesvik belgesi sahibi mükelleflere belge kapsaminda yapilacak makine-teçhizat teslimlerine iliskindir. Dolayisiyla, tesvik belgesinde” ibaresi “Tesvik belgesinde” olarak degistirilmis, ayni bölümün 10 uncu paragrafi yürürlükten kaldirilmistir.
MADDE 3 – Ayni Tebligin (II/B-5.7.) bölümündeki “Makine ve teçhizat istisnasi bildirim formu” ibaresi “Istisna bildirim formu” olarak degistirilmistir.
MADDE 4 – Ayni Tebligin (II/E) bölümünün sonuna basligi ile birlikte asagidaki bölüm eklenmistir.
“7. Imalat Sanayiine Yönelik Yatirim Tesvik Belgesi Kapsamindaki Insaat Isleri
3065 sayili Kanuna 18/01/2017 tarihli ve 6770 sayili Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandigi Kanunu ile Bazi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun ile eklenen geçici 37 nci maddede,
“Imalat sanayiine yönelik yatirim tesvik belgesi kapsaminda;
a) Asgari 50 milyon Türk Lirasi tutarinda sabit yatirim öngörülen yatirimlara iliskin insaat isleri nedeniyle 2017 yilinda yüklenilen ve 2017 yilinin alti aylik dönemleri itibariyla indirim yoluyla telafi edilemeyen katma deger vergisi alti aylik dönemleri izleyen bir yil içerisinde,
b) 50 milyon Türk Lirasi tutarina kadar sabit yatirim öngörülen yatirimlara iliskin insaat isleri nedeniyle 2017 yilinda yüklenilen ve 2017 yili sonuna kadar indirim yoluyla telafi edilemeyen katma deger vergisi izleyen yil içerisinde,
talep edilmesi halinde belge sahibi mükellefe iade olunur. Tesvik belgesine konu yatirimin tamamlanmamasi halinde, iade edilen vergiler, vergi ziyai cezasi uygulanarak iade tarihinden itibaren gecikme faizi ile birlikte tahsil edilir. Bu vergiler ve cezalarinda zamanasimi, verginin tarhini veya cezanin kesilmesini gerektiren durumun meydana geldigi tarihi takip eden takvim yili basinda baslar.
Bu maddenin uygulanmasina iliskin usul ve esaslari belirlemeye Maliye Bakanligi yetkilidir.”
hükmü yer almaktadir.
Bu istisna uygulamasina iliskin usul ve esaslar asagida belirlenmistir.

7.1. Kapsam
Imalat sanayiine yönelik yatirim tesvik belgesi kapsaminda;
- Asgari 50 milyon Türk Lirasi tutarinda sabit yatirim öngörülen yatirimlara iliskin insaat isleri nedeniyle 2017 yilinin ilk alti aylik döneminde (1/1/2017-30/6/2017) söz konusu yatirim tesvik belgesi sahibi mükelleflere düzenlenen faturalarda yer alan ve bu süre içinde indirim yoluyla telafi edilemeyen KDV’nin izleyen bir yil içinde (1/7/2017-30/6/2018),
- Asgari 50 milyon Türk Lirasi tutarinda sabit yatirim öngörülen yatirimlara iliskin insaat isleri nedeniyle 2017 yilinin ikinci alti aylik döneminde (1/7/2017-31/12/2017) söz konusu yatirim tesvik belgesi sahibi mükelleflere düzenlenen faturalarda yer alan ve bu süre içinde indirim yoluyla telafi edilemeyen KDV’nin izleyen bir yil içinde (1/1/2018-31/12/2018),
- 50 milyon Türk Lirasi tutarina kadar sabit yatirim öngörülen yatirimlara iliskin insaat isleri nedeniyle 2017 yilinda söz konusu yatirim tesvik belgesi sahibi mükelleflere düzenlenen faturalarda yer alan ve 2017 yili sonuna kadar indirim yoluyla telafi edilemeyen KDV’nin izleyen yil içinde (1/1/2018-31/12/2018)
talep edilmesi halinde iadesi öngörülmektedir.
Bu uygulamadan yararlanacak mükelleflerin, imalat sanayiine yönelik düzenlenmis bir yatirim tesvik belgesine sahip olmasi, söz konusu insaat islerinin de bu tesvik belgesinde öngörülen yatirima iliskin olmasi ve tesvik belgesinde öngörülen süre içinde yapilmis olmasi gerekmektedir.

7.2. Istisnanin Uygulamasi
Istisna, münhasiran söz konusu yatirimlar kapsamindaki insaat taahhüt isi, nakliye, hafriyat ve benzeri insa islerine iliskindir. Yatirimi yapanlarin söz konusu insaat islerinde kullanilan mal alimlari da bu kapsamda degerlendirilir. Dolayisiyla söz konusu istisna insaat islerine iliskin olmak kosuluyla hem hizmet hem de mal alimlarini kapsamaktadir.
Bu istisna, verginin önce uygulanip sonra iade edilmesi seklinde düzenlenmis olup, istisna kapsaminda degerlendirilen mal ve hizmet alimlarinda genel hükümler çerçevesinde KDV uygulanir. Dolayisiyla yatirimi yapana mal teslimi veya hizmet ifasi yapanlarin bu kapsamda KDV istisnasi uygulamalari mümkün degildir.
Yatirimi yapan belge sahibi mükellefler tarafindan insaat islerine iliskin bu sekilde yüklenilen vergiler, ilgili dönemde indirim konusu yapilir. Söz konusu mükelleflerin bu sekilde yüklenip indirim hesaplarina dahil ettikleri vergilerin öncelikle indirim yoluyla telafi edilmesi gerekmektedir. Ilgili alti aylik veya yillik dönemlerde yüklenilen ve indirim yoluyla telafi edilemeyen KDV’nin iadesi mümkündür. Iadesi talep edilecek KDV tutarinin alti aylik veya yillik dönemlere iliskin son dönem beyannamesindeki sonraki döneme devreden KDV tutarini asamayacagi tabiidir.

7.3. Istisnanin Beyani
Iade,
- Asgari 50 milyon Türk Lirasi tutarinda sabit yatirim öngörülen yatirimlara iliskin insaat islerinde 2017 yilinin ilk alti aylik döneminde (1/1/2017-30/6/2017) yüklenilen ve bu süre içinde indirim yoluyla telafi edilemeyen KDV için en erken Temmuz/2017, en geç Mayis/2018 dönemine ait KDV beyannamesine,
- Asgari 50 milyon Türk Lirasi tutarinda sabit yatirim öngörülen yatirimlara iliskin insaat islerinde 2017 yilinin ikinci alti aylik döneminde (1/7/2017-31/12/2017) yüklenilen ve bu süre içinde indirim yoluyla telafi edilemeyen KDV için en erken Ocak/2018, en geç Kasim/2018 dönemine ait KDV beyannamesine,
- 50 milyon Türk Lirasi tutarina kadar sabit yatirim öngörülen yatirimlara iliskin insaat islerinde 2017 yilinda yüklenilen ve 2017 yili sonuna kadar indirim yoluyla telafi edilemeyen KDV için en erken Ocak/2018, en geç Kasim/2018 dönemine ait KDV beyannamesine
dahil edilerek talep edilebilir. Iadesi talep edilecek tutar, talebin yapilacagi döneme ait KDV beyannamesinin “Istisnalar-Diger Iade Hakki Doguran Islemler” kulakçiginin “Diger Iade Hakki Doguran Islemler” tablosunun 442 kod numarali “Imalat Sanayiine Yönelik Yatirim Tesvik Belgesi Kapsamindaki Insaat Isleri” satirinda beyan edilir.
Yatirimin ilgili mevzuat hükümlerine göre tamamlanamamasi halinde, iade edilen vergiler, vergi ziyai cezasi uygulanarak iade tarihinden itibaren gecikme faizi ile birlikte tahsil edilir.

7.4. Iade
Bu bölümde yer alan islemlerden kaynaklanan iade taleplerinde asagidaki belgeler aranir:
- Standart iade talep dilekçesi
- Iade talep edilen döneme iliskin indirilecek KDV listesi
- Iade hakki doguran isleme ait yüklenilen KDV listesi
- Yatirim tesvik belgesi ve eki listenin onayli örnegi

7.4.1. Mahsuben Iade
Mükelleflerin bu islemden kaynaklanan mahsuben iade talepleri yukaridaki belgelerin ibraz edilmis olmasi halinde miktarina bakilmaksizin vergi inceleme raporu, YMM raporu ve teminat aranmadan yerine getirilir.

7.4.2. Nakden Iade
Mükelleflerin bu islemden kaynaklanan ve 5.000 TL’yi asmayan nakden iade talepleri vergi inceleme raporu, YMM raporu ve teminat aranmadan yerine getirilir. Iade talebinin 5.000 TL’yi asmasi halinde asan kismin iadesi, vergi inceleme raporu veya YMM raporuna göre yerine getirilir. Teminat verilmesi halinde mükellefin iade talebi yerine getirilir ve teminat, vergi inceleme raporu veya YMM raporu sonucuna göre çözülür.”
MADDE 5 – Ayni Tebligin (II/F-4.15.) bölümünün basligi “4.15. Hazinenin Tasinmaz Teslimi ve Kiralamalari, Irtifak Hakki Tesisi, Kullanma Izni ve Ön Izin Verilmesi Islemleri, Toplu Konut Idaresi (TOKI) Baskanliginin Arsa ve Arazi Teslimleri ile Belediye ve Il Özel Idarelerinin Tasinmaz Satislari” olarak degistirilmis, ayni bölümün ikinci paragrafinin birinci cümlesinde yer alan “ve Belediyeler” ibaresi yürürlükten kaldirilmis, ayni bölümün sonuna asagidaki paragraflar eklenmistir:
“6770 sayili Kanunla 3065 sayili Kanunun (17/4-p) maddesine “belediyeler ve il özel idarelerinin mülkiyetindeki tasinmazlarin satisi suretiyle gerçeklesen devir ve teslimler” ibaresi eklenmistir.
3065 sayili Kanunun (17/4-p) maddesine göre, belediyeler ve il özel idarelerinin mülkiyetindeki tasinmazlarin satisi (belediye ve il özel idarelerinin bünyelerinde olusan iktisadi isletmelerin tasinmaz satislari hariç) KDV’den istisnadir.
Diger taraftan, bölge sakinlerinin mahalli müsterek nitelikteki ihtiyaçlarini karsilamak üzere kurulan belediyelerin bu amaçlari kapsaminda yapmis olduklari islemler KDV’nin konusuna girmemekle birlikte, belediyelerin ticari, sinai, zirai veya mesleki nitelikteki teslim ve hizmetleri 3065 sayili Kanunun (1/3-g) maddesi uyarinca KDV’ye tabidir.
Belediyelerin veya il özel idarelerinin bünyesinde bir iktisadi isletme olusmasi halinde KDV mükellefiyetinin, belediye veya il özel idarelerinin adina degil, bunlarin bünyesinde olusan iktisadi isletme adina tesis edilmesi gerekmektedir. Belediye veya il özel idarelerine iliskin mükellefiyet tesisinde, söz konusu iktisadi isletmelerin faaliyet konulari dikkate alinacak ve unvaninda faaliyet konusuna yer verilecektir.
Buna göre, belediye ve il özel idarelerinin bünyelerinde olusan iktisadi isletmelerin tasinmaz satislari, 3065 sayili Kanunun (17/4-p) maddesindeki istisna kapsaminda degerlendirilmeyeceginden, söz konusu iktisadi isletmelerin tasinmaz satislarinda genel hükümlere göre KDV uygulanacaktir.”
MADDE 6 – Ayni Tebligin (II/F-4.16.) bölümünün birinci paragrafindaki “veya belediyeler ile il özel idarelerinin mülkiyetinde,” ibaresi yürürlükten kaldirilmistir.
MADDE 7 – Ayni Tebligin (II/F-4.16.1.) bölümünün birinci paragrafindaki “, belediyeler ile il özel idarelerinin mülkiyetinde” ibaresi yürürlükten kaldirilmis, ayni bölümdeki Örnek 4’te yer alan “kurumlar, belediyeler ve il özel idarelerine” ibaresi “kurumlara” olarak degistirilmis ve ayni bölümün son dört paragrafi yürürlükten kaldirilmis ve ayni bölümün sonuna asagidaki paragraf eklenmistir.
“Belediyeler ve il özel idarelerinin bünyesinde bulunan iktisadi isletmelerin aktifinde en az iki tam yil süreyle bulunan ve bu iktisadi isletmeler tarafindan ticareti yapilmayan tasinmazlarin satisi, 3065 sayili Kanunun (17/4-r) maddesine göre KDV’den istisna olacaktir.”
MADDE 8 – Ayni Tebligin (II/F-4.16.2.) bölümünün birinci paragrafindaki “, belediyeler ile il özel idarelerinin mülkiyetinde” ibaresi, ikinci paragrafindaki “(söz konusu satislar nedeniyle belediyeler ve il özelidareleri bünyesinde olusan iktisadi isletmeler dahil)” ibaresi yürürlükten kaldirilmis, ayni bölümün sonuna asagidaki paragraf eklenmistir.
“Belediyeler ve il özel idarelerinin bünyesinde bulunan iktisadi isletmelerin aktifinde en az iki tam yil süreyle bulunan ve bu iktisadi isletmeler tarafindan ticareti yapilmayan istirak hissesi satislari, 3065 sayili Kanunun (17/4-r) maddesine göre KDV’den istisna olacaktir.”
MADDE 9 – Ayni Tebligin (II/G) bölümünün sonuna basligi ile birlikte asagidaki bölüm eklenmistir.
“8. Belediye ve Il Özel Idarelerinin 27/1/2017 Tarihinden Önce Yaptiklari Tasinmaz Satislari
3065 sayili Kanuna 6770 sayili Kanunla eklenen geçici 36 nci maddede;
“Bu maddenin yürürlüge girdigi tarihten önce belediyeler ve il özel idareleri tarafindan iktisadi isletme olusturmaksizin yapilan tasinmaz teslimlerinde katma deger vergisi aranmaz, bu nedenle geçmise dönük herhangi bir tarhiyat yapilmaz, daha önce yapilmis olan tarhiyatlardan varsa açilmis davalardan feragat edilmesi kaydiyla vazgeçilir, tahakkuk eden tutarlar terkin edilir, tahsil edilen tutarlar red ve iade edilmez.
Bu maddenin uygulanmasina iliskin usul ve esaslari belirlemeye Maliye Bakanligi yetkilidir.”
hükmü yer almaktadir.
Belediyeler ve il özel idarelerinin tasinmaz satislari nedeniyle bünyelerinde iktisadi isletme olusmasi halinde, iktisadi isletmenin tasinmaz satislari genel hükümlere göre KDV’ye tabi olup, bu iktisadi isletmelerin tasinmaz satislarina 3065 sayili Kanunun geçici 36 nci maddesi hükmünün uygulanmasi mümkün degildir.
Buna göre, belediye ve il özel idarelerinin 27/1/2017 tarihinden önce yapmis olduklari ve iktisadi isletme olusturmamakla birlikte müzayede mahallinde yapilmasi nedeniyle KDV hesaplanmasi gereken tasinmaz satislari üzerinden KDV hesaplanmamis ve beyan edilmemis olmasi durumunda, hesaplanmayan KDV, bu madde kapsaminda belediye ve il özel idarelerinden aranmayacaktir.
Diger taraftan, belediye ve il özel idarelerinin 27/1/2017 tarihinden önceki iktisadi isletme olusturmayan tasinmaz satislarina iliskin olarak vergi dairelerince geçmise dönük herhangi bir KDV tarhiyati yapilmayacaktir. Ayrica, 27/1/2017 tarihinden önce bu kapsamda vergi dairelerince tarhiyat yapilmis olmasi ve bu tarhiyatlara karsi belediyeler veya il özel idareleri tarafindan dava açilmis olmasi halinde açilan davalardan feragat edilmesi sartiyla tarhiyatlardan vazgeçilerek tahakkuk eden tutarlar terkin edilecektir. Ancak, bu sekilde tahakkuk eden tutarlarin tahsil edilmesi halinde tahsil edilen tutarlar red ve iade edilmeyecektir.”
MADDE 10 – Ayni Tebligin (III/B-2.1.1.) bölümünün üçüncü paragrafi asagidaki sekilde degistirilmistir.
“Ancak, 2007/13033 sayili Bakanlar Kurulu Kararinin 1 inci maddesinin altinci fikrasina göre, (I) sayili listenin 11 inci sirasinda yer alan net alani 150 m2’ye kadar konutlardan; 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu51 kapsamindaki büyüksehirlerde (16/5/2012 tarihli ve 6306 sayili Afet Riski Altindaki Alanlarin Dönüstürülmesi Hakkinda Kanun52 kapsaminda rezerv yapi alani ve riskli alan olarak belirlenen yerler ile riskli yapilarin bulundugu yerler hariç), lüks veya birinci sinif insaat olarak yapilan ve ruhsatin sonradan revize edilip insaat kalitesinin yükseltilmesi hali de dahil olmak üzere, yapi ruhsatinin alindigi tarihte, üzerine yapildigi arsanin 1319 sayili Emlak Vergisi Kanununun53 29 uncu maddesine istinaden tespit edilen arsa birim m2 vergi degeri;
(i) Yapi ruhsati 1/1/2013 ila 31/12/2016 tarihleri arasinda alinan konut insaati projeleri ile kamu kurum ve kuruluslari ile bunlarin istirakleri tarafindan ihalesi 1/1/2013 tarihinden itibaren yapilacak konut insaati projelerinde;
a) Besyüz Türk Lirasi ile bin Türk Lirasi (bin Türk Lirasi hariç) arasinda olan konutlarin tesliminde bu maddenin birinci fikrasinin (c) bendinde belirtilen vergi orani,
b) Bin Türk Lirasi ve üzerinde olan konutlarin tesliminde bu maddenin birinci fikrasinin (a) bendinde belirtilen vergi orani
uygulanir.
(ii) Yapi ruhsati 1/1/2017 tarihinden (bu tarih dahil) sonra alinan konut insaati projeleri ile kamu kurum ve kuruluslari ile bunlarin istirakleri tarafindan ihalesi 1/1/2017 tarihinden itibaren yapilacak konut insaati projelerinde;
a) Bin Türk Lirasi ile iki bin Türk Lirasi (iki bin Türk Lirasi dahil) arasinda olan konutlarin tesliminde bu maddenin birinci fikrasinin (c) bendinde belirtilen vergi orani,
b) Iki bin Türk Lirasinin üzerinde olan konutlarin tesliminde bu maddenin birinci fikrasinin (a) bendinde belirtilen vergi orani
uygulanir.”
MADDE 11 – Ayni Tebligin (III/B-3) bölümünün ikinci ve üçüncü paragrafi yürürlükten kaldirilmis, birinci paragraftan sonra gelmek üzere asagidaki paragraflar eklenmistir.
“3065 sayili Kanunun 29 uncu maddesinin (2) numarali fikrasinda 6770 sayili Kanunla yapilan degisiklikle, Bakanlar Kurulu tarafindan vergi nispeti indirilen teslim ve hizmetlerle ilgili olup teslim ve hizmetin gerçeklestigi vergilendirme döneminde indirilemeyen ve tutari Bakanlar Kurulunca tespit edilecek siniri asan mahsuben iade edilmeyen verginin yili içinde nakden iadesiyle ilgili sektörler, mal ve hizmet gruplari ve dönemleri belirlemeye Bakanligimiz yetkili kilinmistir.
Bu yetki çerçevesinde, indirimli orana tabi konut teslimlerinden dogan KDV iadelerinin, yili içinde vergilendirme dönemleri itibariyle talep edilmesi kaydiyla nakden yapilmasi uygun görülmüstür.
19/4/2006 tarihli ve 2006/10379 sayili Bakanlar Kurulu Karari ile indirimli vergi oranina tabi teslim ve hizmetlerde iade uygulamasi ile ilgili sinir, 2006 yilinda gerçeklesecek islemler için geçerli olmak üzere 10.000 TL olarak belirlenmis, söz konusu Bakanlar Kurulu Kararinda yer alan hesaplamaya göre; indirimli orana tabi islemler nedeniyle yüklenilen ve indirim yoluyla giderilemeyen KDV tutarinin iade konusu yapilamayacak kismiyla ilgili sinir; 2006 yili için 10.000 TL, 2007 yili için 10.800 TL, 2008 yili için 11.600 TL, 2009 yili için 13.000 TL, 2010 yili için 13.300 TL, 2011 yili için 14.300 TL, 2012 yili için 15.800 TL, 2013 yili için 17.000 TL, 2014 yili için 17.700 TL, 2015 yili için 19.500 TL, 2016 yili için 20.600 TL olarak belirlenmistir.
Indirimli vergi oranina tabi teslim ve hizmetlerde iade uygulamasi ile ilgili bu sinir 31/01/2017 tarihli ve 2017/9759 sayili Bakanlar Kurulu Karari ile 2017 yili için 10.000 TL olarak belirlenmistir. 2016 yilinda yapilan indirimli orana tabi islemlerle ilgili 2017 yilinda yapilacak yillik iadelerde de bu tutar dikkate alinir.
2018 ve izleyen takvim yillari için bu sinir, bir önceki yildaki tutarin, Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarinca belirlenen yeniden degerleme oraninda artirilmasi suretiyle uygulanir. Bu sekilde yapilacak hesaplamada, 50 TL ve daha düsük tutarlar dikkate alinmaz, 50 TL’den fazla olan tutarlar ise 100 TL’nin en yakin katina yükseltilir.”
MADDE 12 – Ayni Tebligin (III/B-3.1.2.) bölümünün ikinci paragrafi asagidaki sekilde degistirilmistir.
“Yili içinde iade edilemeyen verginin izleyen yil içinde nakden veya Tebligin (III/B-3.2.2.) bölümünde belirtilen borçlara mahsuben iadesinde, yili içinde iade edilen tutarlar dikkate alinmadan aylar itibariyla kümülatif hesaplama yapilir, bulunan tutardan yili içinde yapilan iadeler düsülür, kalan tutarin islemin yapildigi yil için belirlenen iade edilmeyecek alt siniri asan kisminin nakden veya mahsuben iadesi, izleyen yilin Ocak-Kasim vergilendirme dönemlerine iliskin KDV beyannameleri ile talep edilebilir.”
MADDE 13 – Ayni Tebligin (III/B-3.2.4.) bölümünden sonra gelmek üzere basligi ile birlikte asagidaki bölüm eklenmistir.
“3.2.5. Yili Içinde Nakden Iade Islemi
Tebligin (III/B-3.) bölümünde açiklanan indirimli orana tabi konut teslimlerinden dogan yili içinde nakden iade tutarinin hesaplanmasinda Tebligin (III/B-3.1.1.) bölümünde yer alan açiklamalar, iade taleplerinin yerine getirilmesinde ise Tebligin (III/B-3.2.1.) bölümünde yer alan açiklamalar geçerlidir. Ancak, 5.000 TL ve üstündeki nakden iade taleplerinin, teminat verilmeksizin vergi inceleme raporuna göre sonuçlandirilmasinin talep edilmesi halinde, iade vergi inceleme raporunun vergi dairesi kayitlarina intikal ettigi tarihte yapilir.”
MADDE 14 – Ayni Tebligin (III/B-3.3.) bölümünün basligi “3.3. Yili Içinde Iade Edilemeyen Vergilerin Iadesi” olarak degistirilmis; ayni bölümün birinci paragrafinda yer alan “mahsuben iade edilemeyen” ibaresi “iade edilemeyen” olarak degistirilmis, ayni bölümün onbirinci paragrafinin üçüncü sirasi asagidaki sekilde degistirilmistir.
“- Yili içinde iade edilen tutarlari aylik olarak gösteren tablo (Bu tabloda yili içinde iadesi gerçeklesen tutarlarin toplami da tek satirda gösterilecektir.)”
MADDE 15 – Ayni Tebligin (III/B-3.5.1.) bölümünün birinci paragrafinda ve (III/B-3.5.2.) bölümünün birinci paragrafinda yer alan “mahsuben” ibareleri yürürlükten kaldirilmistir.
MADDE 16 – Ayni Tebligin ekinde yer alan (EK 9A) ve (EK 9B) ekteki sekilde degistirilmistir.
MADDE 17 – Bu Teblig yayimlandigi tarihte yürürlüge girer.
MADDE 18 – Bu Teblig hükümlerini Maliye Bakani yürütür.


Ekleri için tiklayiniz.